ISTRAŽIVANJA

Bolna sjedala za bicikl mogu imati fatalne posljedice za vaše zdravlje.

Brojni slučajevi "bolnih sjedala za bicikle"

Povezanost: Erektilna disfunkcija i sjedala za bicikl

Prema izvješću Los Angeles Timesa na temu odnosa bicikl i ekektilna disfunkcija, nekoliko istraživačkih studija je podržalo upozorenje izdano od strane Irwina Goldsteina (Doktora Medicine) iz 1997. Prema anketi iz 1997. godine provedenoj od strane Američkog Urološkog udruženja u Bostonu, 4.2% muških biciklista je patilo od srednje do potpune erektilne disfunkcije, za razliku od 1.2% trkača.

Dodatno, žene koje su često provodile puno sati u vožnji bicikla su iskusile “smanjeno seksualno zadovoljstvo” i kao što je slučaj kod muškaraca, bilo je prijavljeno da su i oni u riziku od smanjene seksualne funkcije.
Nadalje, Steven M. Schrader, dr. sc. na Nacionalnom institutu za Zdravlje i Sigurnost na Radu, utvrdio je, “postojeća sjedala uzrokuju uklještenje živaca (živci itd. su pritisnuti okolnim tkivom) i vaskularna okluzija, su doveli do primijećenog smanjenja protoka krvi do penisa i osjetljivosti penisa.”

Uništavaju li tanka sjedala za bicikl muškarce?

Bilo je brojnih pritužbi od strane američkih policajaca biciklista koji su izrazili zabrinutost zbog bolnih stražnjica nakon vožnje bicikla. Posljedično, Nacionalni institut za Zdravlje i sigurnost na radu je izmjerio pritisak koji djeluje na preponu tijekom vožnje policajaca koji su proveli dugo vremena na biciklima.

Otkriveno je da ie 202 grama pritiska djelovalo po 375 centimetara kvadratnih. Poznato je da 162 grama pritiska po kvadratnom centimetru dopušta protok krvi do tog područja. Zaključeno je da su ljudi koji dugotrajno voze bicikle stalno izloženi snažnom pritisku koji prelazi dozvoljene granice.

Prema tome, nije iznenađujuće da to usporava protok krvi. Također, u ovoj je anketi otkriveno da je pritisak izvršen na područje prepona uvelike bio povezan s oblikom sjedala.

Naročito, sjedala korištena u sportovima (utrkama) bicikala (sjedala koja su tvrda, imaju usko sjedište i tanko oblikovani vrh) usmjeravaju težinu na usku točku sjedala. Posljedično, to nanosi ogromnu štetu na područje prepona.

Jeste li iskusili slična neugodna iskustva? – tada je ergonomsko sjedalo za vaš bicikl najbolja investicija u vaše zdravlje.

NARUČI